Environexperti 2018, čiže naši najstarší žiaci, sa v tomto roku zamerali na celoročné zdroje zdravia. V rámci projektu, ktorý vyhlásila mimovládna nezisková organizácia Živica, preskúmali predovšetkým význam lokálnych a sezónnych plodín, zisťovali potravinovú míľu každodenných jedál, spoznávali staré odrody ovocných stromov a význam ich zachovania. Svoje poznatky potom odovzdávali mladším žiakom formou rovesníckeho vzdelávania, prevažne praktickými činnosťami: spoločným sadením starých odrôd jabloní a moruší v našej školskej záhradke, revitalizáciou bylinkovej špirály, využitím kompostu z vlastného kompostoviska, vyhotovením vyvýšeného záhonu a vypestovaním vlastnej zeleniny: reďkovky, hrášku, mrkvy, fazule, papriky a rajčín, výrobou biomydiel, prípravou zdravých pokrmov: nátierok, koláčov a placiek z netradičných surovín: špalda, pšeno, mungo, červená šošovica, bulgur, pohánka, slivkové sladidlo a pod. Ako aj v predchádzajúcom roku, si ôsmaci s novými prváčikmi zahrali obľúbenú včeliu hru z dielne Živice, ktorá úspešne koluje celý rok po všetkých zapojených školách na Slovensku. Na jeseň ešte čaká Environexpertov návšteva biofarmy a výroba biokozmetiky. Do viacerých aktivít zapojili žiaci aj rodičov v rámci Zeleného sobotňajšieho dopoludnia.