#objavstrom challenge č.2
7. novembra 2017
Holandskí učitelia u nás v škole
7. novembra 2017
Ukázať všetko

Churros sa pripravoval tento krát na našej škole

„Alumnos, vamos a pasar este tarde en la cocina escolar, cocinamos churros“, navrhol učiteľ španielskeho jazyka svojim žiakom. Mnohí sa začudovali, ale nedočkavo stáli o pól druhej pred školskou kuchynkou. „Necesitamos estos ingredientes,“ zneli prvé pokyny učiteľa, „harina, agua, aceite, huevos,……“ Pripravené ingrediencie,  elán a zvedavosť  boli neodmysliteľné súčasti školského podujatia žiakov navštevujúcich španielsky jazyk. Dievčatá i chlapci miešali, plnili, pražili, obaľovali chutné churros –ky. Celá chodba vyvoniavala a mnoho zvedavých hláv nakuklo, čo sa to tu deje. Všetkým veľmi chutilo a odniesli si domov nielen chutnú odmenu, ale aj recept. Takto vniesli kúsok svojej španielčiny aj do svojich rodín.

INGREDIENCIE

 

Cesto:

250 ml aqua                       voda

150 g  harina blanca        polohrubá múka

1 pizca de sal                     štipka soli

2 huevos                             vajcia

1 cucharada aceite de oliva        

lyžica olivového oleja

1 polvo de hornear         prášok do pečiva  

1 liter de aceite                                olej na vyprážanie

Posýpka:

100 g azúcar                       cukor

1 paquete de canela      balík škorice

 

Krém:

150 g chocolate negro   tmavá čokoláda

100 ml  crema espesa    šľahačkovej smotany

 

 

POSTUP: (pre istotu uvádzame v slovenčine, aby sa každému vydaril)

Do horúcej vody pridáme maslo a štipku soli a privedieme k varu.

Prisypeme múku a dôkladne miešame, kým sa suroviny spoja  do hladkej masy a začnú sa odliepať od okrajov hrnca. Do vychladnutej masy pridáme po jednom vajíčka. Dôkladne premiešame.

Cesto preložíme do vrecúška na zdobenie a vytláčame pásiky (asi 7 cm dlhé), ktoré vypražíme dozlatista v hrnci na rozohriatom oleji. Prebytočný tuk odstránime papierovým obrúskom.

Čokoládový krém si pripravíme nad parou za stáleho šľahania z horkej čokolády a smotany.

Hotové churros obalíme v posýpke a namáčame do pripraveného čokoládového krému.

¡Buen provecho! Dobrú chuť!

Tak čo, vyskúšate tiež?